Restaurant

Al honderd jaar lang staat Den Draaiboom bekend voor zijn uitstekende paling in't groen. En wie zijn wij om dat te ontkennen? Maar ondertussen bieden wij onze klanten nog zoveel meer aan: reserveer een tafeltje in ons authentieke restaurant voor een diner om niet te versmaden, of geniet van de zomer op ons mooie terras onder de moerbeibomen. Frisse pint of avondmaal, steeds staan wij voor u klaar met gevoel voor klasse en echte Kempische gezelligheid.

Den Draaiboom

In de 19e eeuw was Den Draaiboom een afspanning, genoemd naar de nabijgelegen slagboom waar reizigers tol betaalden. Begin 20e eeuw werd Den Draaiboom uitgebaat door volksfiguur Mel Kalot, die haar gasten paling voorzette vergezeld van een frisse pint. Ondertussen zijn we een eeuw verder, en nog steeds staat Den Draaiboom bekend voor heerlijke palingbereidingen, en nog veel meer, met behoud van zijn authentieke karakter. Ontdek ons gezellige restaurant aan de oevers van de Nete, en trakteer uzelf op een maaltijd of versnapering van ons uitgebreide menu.

Specialiteit van het huis

Al honderd jaar lang onze absolute aanrader! Begin en midden 20e eeuw werd de paling nog gevangen door de zogenaamde palingdraaiers in de nabijgelegen Nete, en vervolgens in Den Draaiboom klaargemaakt door Mel Kalot. De paling wordt niet langer gevangen in de Nete, maar het recept van Mel Kalot heeft de tand des tijds wel doorstaan: op vier verschillende wijzen zetten wij onze klanten de beste paling voor.

En zoveel meer

Onze chef heeft een neus voor verse ingrediënten en culinaire hoogstandjes, en daar willen wij u van laten meegenieten. Kies 's middags voor onze lunchkaart, en grasduin 's avonds in ons uitgebreide basis- of suggestiemenu. Kwaliteit en klasse aan betaalbare prijzen in een authentieke omgeving zorgen voor een restaurantervaring om niet snel te vergeten!
In Den Draaiboom
Kanaalstraat 71
2500 Lier
Telefoon
03 480 06 13
E-mail
info@draaiboom.be

Privacy
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 17u30 - 21u00
Vrijdag 12u00 - 14u00 & 17u30 - 21u00
Zaterdag 12u00 - 14u00 & 17u30 - 21u00
Zondag 12u00 - 21u00


 

Vind ons ook op